Att leva på sin glaskonst

vases and glass of finer models

vases and glass of finer modelsPrecis som tidigare beskrivits finns det stora svårigheter i att klara sig på ett yrke som konstnär. Här har det genom tiderna bara varit ett fåtal av alla de som prövat lyckan som verkligen har kommit fram till den punkt då de kan leva på sin konst. Så kommer det definitivt även att vara inom glasblåsning och denna konst. Inom detta stora och relativt svåra område kommer det redan att finnas en stor mängd av etablerade glasblåsare som lyckats med sina förutsättningar. Det gör att konkurrensen inom detta område faktiskt är ganska så stor. Nu finns det dock några saker inom denna gren som är enklare att nå ut till den stora massan med, än vad det är att bara skapa helt oanvändbara föremål.

Med oanvändbara föremål menas inte att det är något som inte kan användas. Det är bara ett namn för alla de olika prydnadsföremål som egentligen inte fyller någon annan funktion än att stå på en plats och ska vara vackra. Det som kan vara något att satsa på är att skapa de olika produkter som faktiskt kan användas som bruksföremål samtidigt som de har en stil och ett utseende som tilltalar köparen och den relativt stora kundkrets inom detta område som faktiskt finns.

I det fallet kan du fundera på vaser och glas av finare modeller. Har du också en trendkänsla och ett estetisk sinne kommer du att kunna skapa produkter som marknaden faktiskt har ett behov av. Förmodligen kommer det valet att bli det bästa när du är ny och vill komma igång så att du i slutändan verkligen kan leva på dina glaskonst. För det finns det egentligen inget konkret svar. Bara det att en del lyckas och att andra inte gör det, utan att det lämnar något konkret svar på varför det är på det sättet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *