Att vara glasblåsare

Being glassblowers

Being glassblowersNär du har gått din utbildning färdigt eller när du har lärt dig av en redan verksam glasblåsare, kommer du att kunna kalla dig själv för glasblåsare. Det som kommer att skilja är att du som gick en auktoriserad utbildning kommer att ha ett papper på detta att visa upp i det fall du hittar ett arbete inom detta yrke. Du som har lärt dig via det gamla sättet att vara lärling kommer inte att ha några papper. Har du dock varit lärling hos en erkänd glasblåsare kan denna rekommendation vara starkare än det papper som en utbildning hade gett.

Du som får ett arbete som glasblåsare på ett glasbruk, kommer att kunna skatta dig lycklig då dessa knappast längre existerar som fast jobb. De flesta som vill ha en karriär som glasblåsare och jobba på heltid med detta i livet ha en lång väg att gå för att bli så kända att de verkligen kan leva på detta yrke. Här kan det genast dras paralleller med alla andra konstnärer du hört leva på vatten och bröd innan de sålde sitt första verk. De flesta konstnärer blir också mera kända efter sin död, och det är kanske inget att stå efter.

Här kan det vara mycket bättre att ha ett vanligt arbete inom något område, och sedan börja så sakta med att skapa en kollektion av olika produkter och prydnader. På det sättet kommer du utan att få problem med din ekonomi kunna testa marknaden utan att behöva svälta. Här kan det gå precis hur som helst eftersom synen på konst är subjektiv, där ibland sådant som ser hemskt ut kan bli erkänt och populärt medan estetiskt riktiga verk hamnar i papperskorgen. Att vara glasblåsare idag är därmed precis som att köpa en Penninglott. Det gäller att få möjligheten att synas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *