Utbilda dig till glasblåsare

glassblower

glassblowerNär du vill utbilda dig inom något yrke kommer det alltid att finnas mängder av utbildningar i samhället som du kan gå för att bli precis så kunnig som du själv vill inom det område som intresserar dig. Detta kommer även att gälla för alla som vill bli glasblåsare. Här kanske många trodde att det enbart var ett yrke som enligt tradition går från en glasblåsare till den nya person som vill lära sig detta yrke och denna konst. Det handlar det definitivt inte om, även om det fortfarande är ett sätt att lära sig, utan här finns det en rad bra utbildningar inom detta område.

För alla som vill prova om att utbilda sig till glasblåsare verkligen är något för dem, kommer det även på många platser att finnas tillfälle att prova på glasblåsning. Egentligen är detta moment när det gäller att blåsa glas inte något som är speciellt svårt. Det svåra inom glasblåsning är att vara den som kan skapa vackra produkter som folk verkligen vill ha. I det läget kan nästan utbildningar inom glasblåsning klassas som en form av konstskola som lär dig grunderna och ger dig alla de redskap du behöver för att utvecklas i ditt verksamma liv.

Utbildningar till glasblåsare kommer du som vill hitta att finna på massor av olika platser. Här finns det på folkhögskolor samt på alla de glasbruk som fortfarande är verksamma. Du kommer även att finna en utbildning till glasblåsare och glaskonstnär på något som kallas för Riksglasskolan. Det kanske är en av de allra bästa utbildningarna du kan finna i Sverige. Riksglasskolan finner du i Nybro och den kallar sig även “The National School of Gals”. vilket då bara på namnet verkar borga för att du får en gedigen och komplett utbildning till glasblåsare. Utbildning är mycket viktigt i branschen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *