Vikten av att ha professionella bilder av din glaskonst

shutterstock_158881388

För att ett konstverk ska komma till sin rätta i fotografier krävs det att verket fotograferas på rätt sätt. Speciellt glas är svårt att återge på ett sätt som gör det rättvisa. På grund av att glaset reflekterar tillbaka ljuset från omgivningen, samt i vissa fall från kameran, krävs vissa åtgärder. Det leder nämligen till att oönskade ljusreflexer kan uppstå. Genom att ha rätt ljussättning och bakgrund till din glaskonst kan du undvika det. Det är vanligtvis en fördel att använda en ljus bakgrund. Enfärgat är ett måste. Ljussättningen bör inte sättas direkt på föremålet utan riktas mot bakgrunden.

shutterstock_158881388Prova dig fram

Det kan dock skilja sig åt vad för slags ljussättning och bakgrund som fungerar bäst. För en del glaskonst fungerar en helvit bakgrund, men för andra verk fungerar det bättre med en lite mörkare. Bakgrunden kan förstärka färgerna på det du fotograferar. Prova dig fram för att se vilken bakgrundsfärg som passar bäst till din konst. En del tycker att det lättaste är att bygga en så kallad ljusbox innan de fotograferar glaskonst. Det är en relativt enkel konstruktion, vanligtvis med tre väggar, som ser till att det alltid är rätt ljusförhållanden och bakgrund. För mer tips om hur du ska lyckas med dina fotografier kan du besöka blv-photography.se.

Ljuset är viktigt

Fotografera alltid i naturligt ljus! Det bästa naturliga ljuset är under tidig morgon och eftermiddag – eller kväll, beroende på årstid. Mitt på dagen är ljuset för starkt och kan göra så att färgerna på din glaskonst ser urvattnade ut. Det är inte nödvändigt att investera i en dyr professionell kamera för att få bra bilder på din glaskonst. Om du gör lite större verk kan det dock vara en bra idé att få din konst fotograferad professionellt. För mindre verk räcker det dock ofta med en hyfsat bra digitalkamera. Genom att ta del av andra människors tips på nätet kan du lära dig hur du gör på bästa sätt.